maanantai 9. tammikuuta 2012

Uusia lankoja ja ihanat villahousut

Ja ne villahousut sitten valmistui. Vähän reilut tuli, mutta lapsethan kasvaa. Minusta housuista tuli aikasta hienot :) Värit on ihanat ja Dropsin Baby Merinoa on ihana kutoa. Tein alkutalvesta jo samaisesta langasta ruskean villatakin, joten nyt sitten on myös yhteen sopivat housut.

Ohje: Neulotut DROPS housut
Lanka: DROPS Baby Merino, ruskea ja lime
Puikot: 2,5mm 40cm pyöröt
Menekki: ruskea 120g, lime 20g


Kävin viikonloppuna vanhempieni luona ja samalla kävin katsomassa paikallista lankatarjontaa. Mukaan tarttuikin "saalista", tietysti. Ostin pussillisen lisää jo edellisessä postauksessa esittelemääni DROPS Merino Extra Fine -lankaa, pinkkiä. Siitä ajattelin tehdä siskolleni paidan. Mallikin on tiedossa, kunhan vain saisin sen ohjeen metsästettyä ja ostettua. Tuntuu olevan kiven takana. Mukaan tarttui myös DROPS Muskat -lankaa aivan ihanissa väreissä. Näistä olisi tarkoitus valmistua jonkunlaiset kevätpipot sekä siskon pojalle että kummitytölle.


Ja vielä lisää ihanuuksia... Paikalliselta pienyrittäjältä ostin TeeTeen ihanaa vaalean lilaa Primaveraa. Tästä langasta neulon nyt ensimmäistä kertaa. Ostin syksyllä uuden talvitakin ja siinä on jotenkin ihan mahdottoman vaikea kaula-aukko. Nyt sitten koitan kitkutella siihen sopivan jonkinmoisen tuubin kaulan suojaksi. Lanka on aivan ihanaa neuloa ja valmista vaikuttaa tulevan todella nopeasti.

Mitäs vielä... Ai niin!! Ostin ensimmäiset puiset puikot. Kärkkäiselle (ei Oulussa) oli tullut myyntiin KnitPro puikkosettejä. Sukkapuikot oli ilmeisesti kadonneet hyllystä ennnätys nopeasti, mutta pyöröjä oli vielä jäljellä. Ostin siis pyöröpuikkosetin, jossa on 4mm, 5mm ja 6mm pyöröt ja niihin pituusvaihtoehtoina 60cm, 80cm ja 100cm. Oon monesti kattonu noita koottavia pyöröpuikkoja. Vaikuttavat käteviltä, mutta hieman ennakkoluuloisesti oon epäilly niiden toimivuutta. Nyt kuitenkin puikoilla kutoessa liitoskohta ei häiritse kyllä yhtään. Puikot toimivat loistavasti ja niillä on ihana neuloa. Eri muunnosvaihtoehdot huomioon ottaen 9 puikot samassa paketissa ja hintakaan ei ollut siihen nähden paha, himppasen alta 30e. Olen tyytyväinen, hyvä ostos!


Taidanpas pesiytyä neulomuksen kera tuohon sohvan nurkkaan ja aion saada sen uuden tuubin vielä tänään koekäyttöön. Eiku siis neulekone käyntiin...

2 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Suloiset villahousut ja ihania lanka-aarteita!

Elina kirjoitti...

Kiitos ArualMaria :)