sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ihanaisia sukkia

Cusp -sukat ovat valmiit! Niistä tuli ihanat. Juuri sopivan ohuet näin kesän kynnyksellä. No, jos jotain olisin tehnyt toisin, niin olisi voinut tehdä ne yhtä kokoa pienemmillä puikoilla..
Kuvaajalla on näköjään ollut vähän kiire ja sukat ovat joka kuvassa kierteellä ja pyörteellä ja sirot sääretkin näkyvät ikävästi, mutta älkää katsoko niitä :)
Kuvio oli tosi kiva neuloa. Jatkuvasti piti kylläkin seurata ohjeita enkä oppinut kuviota ulkoa, mikä hidasti tekemistä huomattavasti. Mutta pääasiahan on, että oli mukavaa! Kärjet tehtiin silmukoimalla, joka oli minulle ihan uutta. Ensimmäisen sukan kärjen tein neulan avulla ja olin ihan pihalla. En tajunnut yhtään tekniikkaa ja jokainen pisto piti tavata huolella ohjeesta ja silti tuli virheitä. Toisen sukan kohdalla päätin googlettaa ohjeita ja tekniikkaa. Neulalla silmukoidessa vedin langan ihan liian tiukalle eikä kärjestä tullut kovinkaan siisti. No google toimii aina! Löysin huippu hyvän ohjeen Stitsailuja -blogista. Tällä ohjeella sain tehdä saman puikoilla neuloen ja kärjestä tuli huomattavasti siistimpi ja jopa hieman pääsin jyvälle tekniikasta, ehkä.
Malli: Cusp by Cookie A kirjasta sukkia.rakkaudella Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen, värinä Ärjy Puikot: KnitPro:n sukkikset 2.25mm Menekki: 65g
Seuraava mallikin on työn alla. Samaisesta kirjasti malli Clandestine. Äiti toivoi saavansa tällaiset sukat, joten pitihän ne toteuttaa. Näitäkin on tosi kiva neuloa ja näitä teen KnitPron 2mm puikoilla ja ne tuntuu oikein sopivilta. Pitäisi vain käydä reklamoimassa puikoista, koska jotenkin pinta tuntuu kuoriutuvan/kuluvan irti ja puikot tuntuvat neuloessa tahmaisilta. Mutta valmista syntyy ja sehän riittää. Ajattelin, että tänään voin hyvällä omalla tunnolla neuloa koko päivän, kun luvattiin vesisadetta. Mutta ei. Ei siellä mitään vettä sada ja nyt sitten koko ajan harmittaa, etten mene ulos. Mutta kun tuo neulominenkin on niin mukavaa.. Vaikeita valintoja :)

4 kommenttia:

Vyyhti kirjoitti...

Onpa ihanan malliset sukat!

Sanna kirjoitti...

Kauniit sukat, samoin työn alla olevat!
Neulominen on ihan parasta puuhaa kauniinakin päivänä :)

Elina kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Olen tässä illan testannut sukkia ja hyvät ovat. Ja sadekin sieltä tuli, joten neuloin hyvällä omalla tunnolla koko päivän :)

Neulisti kirjoitti...

Ihanat sukat! Niin herkullisen värisetkin.