lauantai 18. helmikuuta 2012

Lankoja odotellessa...

Piti keksiä jonkin ns. välityö, koska aiemmin esittelemästäni keskeneräisessä neuleessa loppui lanka kesken. Joudun siis odottelemaan lankakaupan tilauksen saapumista, vaikka ei millään jaksais. Ostin kyselykäynnillä langat pikkutytön tunikaan ja siitähän tuli aikasta kiva. Se on menossa kummitytölle, mutta nyt sitten mietiskelen, että onkohan tuotos sittenkin liian pieni..


Ohje: Pikkuapila by Mari Muinonen
Lanka: Cascade Wool 220
Puikot: 5mm Knit Pro pyöröt
Menekki: valkoinen 90g, vihreä 45g

Tein pienimmän koon ja äkkiä tehdyn mallitilkun perusteella sain neuletiheyden täsmäämään. Ainut ongelma oli, että pyörönä kudon tiukempaa kuin tasona kutoessani. Näin siis mallitilkun tiehys ei aivan pitänyt paikkaansa. Valmiina tunika on ehkä noin kokoa pienempi kuin oli tarkoitettu. Joten edelleen lankoja odotellessa teen toisen samanlaisen. Saa sitten kummitytön äiti valita tytölleen sopivan kokoisen. Kätevää :)

Pieniä korjausneulomuksia on taas tullut tehtyä vähän joka välissä. Iskän joululahjapipoon piti tehdä lisää syvyyttä ja siskolle lahjaksi annettu Cambrian Cowl oli hänelle liian suuri. Tein hänelle uuden ja otin alkuperäisen itselleni käyttöön. Kuvassa neulomus on kastelematta ja pingoittamatta, joten alareuna hieman käpristyy, mutta viimeistelyn jälkeen toimi hyvin.


Ohje: Cambrian Cowl by Alana Dakos
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: kaulusosa 4mm ja jatkopala 5mm sukkapuikot
Menekki: ei tarkkaa muistikuvaa, tuplalangasta neulottuna vajaa kaksi kerää, yhteensä ehkä noin kerän verran

Nyt alan tikuttaa uutta Pikkuapilaa ja toivon, että se valmistuu ensi viikonlopuksi, sillä sehän on se iänikuinen ongelma: työt haittaa harrastuksia!

2 kommenttia:

Lastu kirjoitti...

Kaunis tunika. Ja niin ihanat värit, kun ei aina ole vaaleanpunaista!

Elina kirjoitti...

Kiitos Lastu. Minunkin mielestä siitä tuli tosi kiva noilla väreillä, vaikka valkoinen ei pikkutytölle olekaan se kaikkein käytännöllisin väri :)