sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Viimeinkin...!

Päätin, etten kirjoita mitään ennen kuin saan valmiiksi viimeisissä bloggailuissani mainitsemani vastoinkäymisten neuleen. No nyt se on valmis! Oikeasti, valmis!! Taskujen viimeistely ei vienytkään kuin useamman viikon.. Neuleesta tuli siis liian iso ja mallikaan ei oikein sovi minulle, ei sitten millään. No tehty on ja kaapin perälle menee. Vaikka tuleehan se ensi talvikin ja silloin voi sitä pitää lämmikkeenä kotona, kunhan vai ei vahingossakaan kulje peilin ohi :) No semmosta.. Tämmönen siitä siis tuli:
Ohje: Harvest Moon by Heidi Kirrmaier Lanka: Cascade 220 wool Puikot: KnitPro 5mm pyöröt Menekki: 660g
Ohje oli tosi helposti seurattava. Kaikki reunat tehtiin I-cord -tekniikalla ja sillä tuleekin todella huolitellut näköiset reunat. Tykkäsin! Taskutkin on mallia "ihan oikeat" eli ei paikkataskut vaan ihan tehtiin oikea taskupussi. Mikähän se sellaisen taskun nimi on?
Mitään huomiota ei kannata kiinnittää surkeaan viimeistelyyn. Päässä kiehui siihen malliin kokoamisvaiheessa, ettei mielenkiintoa huolelliseen työhön riittänyt yhtään. Koko ajan oli tiedossa, että tuota takkia ei tulla käyttämään missään ihmisten ilmoilla. No, mutta hermoja lepuutellakseni aloitin pari viikkoa sitten uuden neuletakin. Olen useamman kerran katsellut Veera Välimäen suunnittelemia neuleita ja viimein sain päätettyä minkä niistä aloitan. Tulossa on siis Twenty ten cardigan. Lanka on aika paksua näin kesää vasten, mutta ensi talvena viimeistään käyttöön. Ja Suomen kesässä niitä viileitäkin ilmoja löytyy, joten eiköhän neule saada kesän aikaankin käyttöön.
Twenty ten on ollut todella kiva neuloa. Toinen hiha puuttuu ja kaulus ja sitten olisi valmista. Hihat tehdään kivasti lyhennetyillä kerroksilla ja pintaneule on pidennettyä helmineuletta (vai mikä sen nimi nyt onkaan..). Pintaneule kivasti peittää minun löysän nurjan silmukan aiheuttamat ongelmat. Sileää neuletta neuloessa meinaa tulla aika raitaista jälkeä. Taidan siis alkaa suosimaan erilaisia pintaneuleita jatkossakin. Nyt laitan välityön puikoille. Huomiseksi pitäisi saada kummitytön postiin lähtevään synttäripakettiin kevätpipo. Malli on jo suunniteltuna, joten enää toteutus jäljellä.. Ps. bloggerin ulkoasukin on muuttunut sitten viimeisen kirjoittelun eli mitenkähän tuohon kuvan alle saa nuo ohje tms tiedot alekkain? Muokkauksen puolella ne on alekkain, mutta itse tekstiin tulevat noin tökerösti peräkkäin.. Ja muutenkaan laittamani kappalevälit eivät näy tekstissa, höh! Osaako kukaan auttaa?

2 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Oletkohan sinä nyt iian kriittinen tekemääsi villatakkia kohtaan ? Ainakin kuvissa se näyttää tosi ihanalta :) Olen itsekin ihaillut tuota mallia ja se on to-do-listalla. Vinkiksi tuohon sinun mainitsemaasi nurjan kerroksen ongelmaan, laita takkisi nyt villaohjelmalla pesukoneeseen ja kuivata vaikka pyykkitelineen päällä tasona. Neuleestasi tulee tasainen ja siisti. Luulen että melkein kaikilla neulojilla nurja ja oikea silmukka on erillaista jälkeä, mutta tuo kastaminen poistaa sen ongelman :)Voit heittää vähän vielä Comfortia mukaan niin neue pehmenee ja tuoksuu vielä hyvältä. Ainakin minun koneellani tuo Cascade kestää hyvin villaohjelmalla pesun. Jos et ole omastasi varma pese ensin samasta langasta neulottu pieni lappu. Bloggerihommaan en osaa ikävä kyllä auttaa.

Elina kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta amuk.. Voihan se olla niinkin, että sitä on liian kriittinen :) Kastelin jo tuon lilan takin. En käyttänyt koneessa, mutta liottelin sitä hyvän aikaa ja kuivasin pyykkitelineen päällä laakana. Voisihan sitä vielä kokeilla käyttää koneessakin villaohjelmalla. No mutta kotikäyttöön kelpaa noinkin. Ja kokeile vaan tehdä tuo samainen malli. Oli omista epäonnistumisista huolimatta kiva neulottava.