keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tökkäpaikkoja ja jotain valmistakin

Höh. Ei tule valmista, ei sitten millään.. Nimittäin siitä neuletakista. Mun KnitPron kaapeli päätti tästä asiasta ensimmäisenä. Otti ja meni rikki. Liimaus lähti irti. Ärsytti ihan älyttömästi! No kävin hakemassa uuden kaapelin ja jatkoin neulomusta. Kokeilin kunnolla ensimmäisen kerran, niin.... Ei, ei, ei!! Liian iso! Tosi fiksua kokeilla ensimmäisen kerran siinä vaiheessa kun koko vartalo-osa on jo tehty ja vain hihat puuttuu. Mutta näin se nyt vaan on. Tätä vuodatusta nyt siis tarkentaakseni vielä, niin vartalo-osa on aivan liian iso. Varmaan mallikin vaikuttaa tähän asiaan eli ei jotenkin vain minulle sopiva. No ei auta ku kitkuttaa loppuun, mutta voitte vain kuvitella kuinka tökkii. Jospa siitä tulis semmonen edes kotona pidettävä.

No ärsytystä lieventääkseni oon tehny vähä joka välissä jotain pientä kivaa, että on saatu olotila lientymään. Siskon pojalle tuli ensin tällainen:


Ohje: Sweet Baby Cap (ohje)
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: Drops 2.5mm pyöröt ja 2.5mm sukkapuikot
Menekki: n.25g

Tällä mallilla lakin yläosasta tuli aika suippo. Katsellesani toisten tekemiä lakkeja löysin muokatun ohjeen (Baby Pilot Hat Modified). Tällä ohjeella tein toisen samanlaisen ja siitä tulikin paljon kivempi ja istuvampi.

Sitten tuli siskolta toiveena tehdä pojan pieneksi käyneiden siililapasten tilalle uudet, joten sellaiset siis tehtiin.


Ohje: Jossakin netissä törmännyt malliin ja tehty oman pään mukaan
Lanka: Novita Nalle ja SandnesGarn Funny Lux
Puikot: 3mm sukkapuikot
Menekki: yhteensä 40g

Nämä ovat tosi hauskat tehdä ja ovat lapsilla niin suloisen näköiset. Riittää siinä siskon pojalla taas ihmettelemistä näissä pikkukavereissa :)

No sitte vielä tehtiin välitöinä työkaverin vastasyntyneelle prinsessalle viemisiksi tossut ja lakki. Lakki tehty samalla ohjeella kuin tuo aiempikin.


Ohje: Puputossut, Suuri Käsityö -lehti 11/2000
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 2mm KnitPro sukkapuikot
Menekki: 25g

Nyt sitte kaikki on päätelty ja valmiina niin pitäisi kai sitten jatkaa tuota neuletakkia. Toisesta hihasta puuttuu enää 10cm ja sen jälkeen taskujen viimeistely. Sitten se olisi lopulta valmis. Tavoitteena saada se ennen lomaa valmiiksi. Ja lomaahan on koko ensi viikko, jee!! Innoissani jo suunnittelen minkälaista lomakutomista saan aloittaa tuon tylsimyksen valmistuttua. Aurinkoisia päiviä ja lomaa odotellen, ah!

7 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Voi miten söpöt siililapaset!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania välitöitä <3 Mun villatakki tekele näyttää kanssa aikas isolta mutta en kyllä pura :D Toisaalta,tykkäänkin isoista vaatteista...heh...

Sanna kirjoitti...

Söpöjä pikkuneuleita! Tsemppiä neuletakin kanssa :)

merkku kirjoitti...

Kivoja pikkuneuleita!Joskus nuo neulomukset tuottaa kyllä niin harmaita hiuksia,kun ei vaan suju tai ei tulekaan sellaista kun oli ajatellut.Toivottavasti enin harmitus on ohi ja jaksat "taistella" villatakin loppuun!

Elina kirjoitti...

Kiitokset :) Välityöt sen kun vain jatkaa lisääntymistään ja neuletakin tekele rötköttää lattialla.. Mutta nyt reipastun ja teen sen loppuun. Kaksi päivää lomaan!!

Hanna kirjoitti...

Mageet siilit!!!
Siitä(kin) hyvästä tunnustus blogissani :)

merkku kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus :)